True

Persbericht 07.09.22

Europese primeur: ympa lanceert kamerplanten in turfvrij substraat

Gent/Brussel - Het ecologisch merk en winkelconcept ympa lanceert deze week de allereerste kamerplanten in een 100% turfvrij substraat en 100% chemievrij geteeld.  Het gaat concreet om de Musa Cavendish (ofwel de huisbanaan) en de Strelitzia Nicolai.

 

Mensen staan er niet bij stil maar de klassieke luchtige potgrond voor onze kamerplanten is helemaal niet duurzaam. Luc De Bruyne van ympa: “Kamerplanten worden met hun wortels in turf opgepot. Turf is veengrond, en die ontginning door afgraving belast echter het klimaat door het vrijkomen van CO2. Het tast ook de natuur en biodiversiteit aan, want eenmaal afgegraven sterft het ecosysteem van het veen af.”

 

Samen met de gereputeerde veredelaar van jonge planten Evanthia, en de innoverende sierteler Forever Plants, werkte ympa daarom een jaar lang aan een alternatief voor een 100% turfvrij substraat. “We bereikten de perfecte formule voor een geslaagde mix van houtvezels (restproductie uit de houtindustrie) en natuurlijke compost. De na-bemesting kan met puur natuurlijke voeding. Doordat deze 2 kamerplanten ook nog 100% chemievrij geteeld zijn, dus met biologische bestrijders en organische meststoffen, zijn ze het summum op vlak van duurzame inspanningen”, aldus De Bruyne.

 

De Musa Cavendish (ofwel de huisbanaan) is een prachtige decoratieve kamerplant, die enkel een lichte plek behoeft en dan jarenlang plezier verschaft. De Strelitzia Nicolai is een topper onder de kamerplanten die op elke lichte plek in huis kan gedijen. Houdt heel erg van zachte nevel op de bladeren en heeft maar weinig verzorging nodig.

 

Sinds 2 jaar werkt ympa met zijn coöperatieve partners van The Green Community aan een verdere verduurzaming van de sierteeltsector. Met al heel wat mooie producten van telers als Belgicactus (Sempervivum en Succulent types), De Mol (hangplanten), Verhelle (duurzame tuinplanten) en Janaplants (duurzame geraniums). Zij worden allemaal via het stedelijk en ecologisch winkelconcept ympa (Gent & Brussel) verkocht. De volgende stap is de realisatie van een ‘carbon free’ product, en dat betekent dus planten kweken met minder of geen energie en 100% CO2-vrij.   

 

Vanaf 7 september zijn de Musa Cavendish en de Strelitzia Nicolai exclusief te koop bij:

  • ympa, Bij Sint-Jacobs 11A, Gent

  • Le Guichet des Bonnes Idées/ympa, Oude Graanmarkt 48, Brussel

Info:  www.ympa.be, https://www.facebook.com/ympashop/ en www.thegreencommunity.be.

 

Woordvoerder pers:

Luc De Bruyne, founding father The Green Community, 0470 880 702, luc@thegreencommunity.eu

 


To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.