True

FLORALIËN GENT 2022

De mooiste wandeling van het jaar

Van 29 april t/m 8 mei 2022 zal de stad Gent in het teken staan van Floraliën. De iconische locatie Floraliënhal, in het Citadelpark, vormt 10 dagen lang het decor voor de mooiste creaties van nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars.

 
Koop hier jouw tickets

WAT IS ER TE ZIEN

Plantentuin Gent

-        In de plantentuin vind je het verhaal rond innovatie, onderzoek en de toekomst van de horticultuur. Interactie, educatie, beleving en trends zijn de sleutelwoorden! Installaties in samenwerking met Technopool Sierteelt tonen een dynamische en interactieve invulling voor klein en groot.

In het 500 m² grote Palmarium van de Plantentuin Universiteit Gent wordt tijdens Floraliën Gent 2020 een gratis educatief wetenschapsevent georganiseerd door de Technopool Sierteelt, het samenwerkingsverband tussen de vier onderzoeksinstellingen UGent, HoGent, ILVO en PCS.

-         

ICC Gent

-        In de Arteveldezaal vind je een monumentale installatie in een participatief parcours.

-        Bloemen en het paradijselijke Lam Gods ontmoeten elkaar in de Pedro De Gantezaal in een compositie van floristen.

-        In onze interieurs zien we veel toepassingen van een groene omgeving, net zoals in stad Gent. Dit kan je bewonderen in de Casinozaal.

Floraliënhal en Kuipke

-        Bloemen, planten en bomen maken de stad tot een aangename en leefbare omgeving. In een glooiend landschap kom je alles tegen.

Nocturnes

-        Een nieuwe beleving tijdens Floraliën Gent 2022 zijn onze Nocturne wandelingen. Na lang wachten en dromen, openen vanaf 19u00 de deuren voor een zinnenprikkelende tocht doorheen Floraliën.

Wandel langsheen een feeëriek uitgelicht parcours, muzikale intermezzo’s en vooral… luister naar de fluisterende bloemen en planten om je heen. Tijdens de geanimeerde florale totaalbeleving worden jullie verwend, zowel bij aanvang als halverwege, met een glaasje bubbels of een alternatief.

Parallelle activiteiten:

-        Huis Van Alijn: Ontdek in elke museumkamer het verhaal en de symboliek achter de bloemen en planten die ons dagelijks leven kleuren. Ze fleuren onze huiskamers op, brengen smaak in de keuken en zorgen voor een frisse geur in de badkamer. Op belangrijke momenten in ons leven zijn ze er bij. De bloemenkrans in je haar op je eerste communie, een zorgvuldig uitgekozen trouwboeket of een chrysant op het graf van een geliefde. Ze bieden troost, wensen geluk en fleuren het leven op. Ze zijn er soms onopvallend of juist heel prominent. Door hun grote symbolische waarde spelen ze een belangrijke rol in onze gewoontes, tradities en rituelen.

Alle dagen tijdens Floraliën van 9u00 tot 17u00 in HVA

-        Tentoonstelling Ode aan Vlaamse horticultuur: In de tentoonstelling wordt een rijk geïllustreerd beeld geschetst van hoe het Gentse en met uitbreiding Vlaanderen uitgroeide tot een regio waar de sierteelt een belangrijke economische sector werd. KMLP (Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde), opgericht in 1808, wilde met de organisatie van Floraliën, de horticultuur stimuleren en de waarde van de planten uitdragen als groene, levende bouwstenen voor mens en samenleving. 

De selectie en opbouw is een realisatie van Jos De Wael (bibliothecaris KMLP vzw)

Alle dagen (van 4 april – 8 mei 2022) van 9u00 tot 18u00 in Provinciehuis

 

 

FLORALIËN BEZOEKEN

IN GROEP

Je kan je bezoek combineren met een ontbijt, lunch of afternoon tea (zie verder).

MET EEN GIDS

Onze gidsen leiden je op het parcours graag rond langs een selectie bijzondere creaties en projecten van ²nationale en internationale topfloristen, siertelers, tuinarchitecten en kunstenaars. Gegidst bezoek on site kost 100 euro voor max. 25 personen. Gandante en de Gentse Gidsen werken aangepaste programma’s uit. Ook een aanvullend gegidst programma is mogelijk.

PRAKTISCH

Data & openingsuren: Vrijdag 29 april t/m zondag 8 mei 2022

08u00 tot 18u00 (laatste toegang om 17u30)

Ontdek ook onze nocturne belevingsavonden op zondag 1 mei en van woensdag 4 mei tot en met zondag 8 mei.

 

 

 

Aan kassa

Online - voorverkoop

Online

Vooropening 28/4

 

€45

 

Volwassene

€32

€22

 

Andersvalide

€32

€22

 

Jongeren – 25

€10

€10

 

Kinderen 6 tot 18

€5

€5

 

Kinderen < 6

€1

€1

 

Nocturne volwassene

€60

€55

 

Nocturne – 25

€25

€20

 

Koop hier uw tickets

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.